World milk expo - 20 t/m 22 juni - jaarbeurs utrecht

Exposanteninformatie

nu ook aandacht voor melk tijdens VIV Europe 2018

Nederland is toonaangevend in de landbouw; de Nederlandse boeren en hun toeleveranciers behoren tot de besten in de wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vakgenoten van over de hele wereld hen graag in Nederland ontmoeten tijdens de VIV Europe 2018. Daar is echter geen aandacht voor het produceren, verwerken en vermarkten van melk(producten). Terwijl de melkveehouderij en aanverwante industrieën, juist een belangrijk aandeel hebben in het Nederlandse agrarische succes. Om de producenten en verwerkende bedrijven van zuivel ook een Internationaal podium te geven, is er nu de World Milk Expo.

uniek internationaal beursconcept

Door het vakmanschap en passie van de Nederlandse boeren, de kennis en wetenschap van de Nederlandse instituten en de innovatiekracht van toeleveringsbedrijven op een vakbeurs bijeen te brengen, ontstaat er een Internationaal platform voor alle professionals die betrokken zijn bij het produceren en verwerken van melk. Organisatoren AST Expo en VNU Exhibitions, lanceren hiermee een nieuw en uniek internationaal beursconcept. World Milk Expo is gekoppeld aan de VIV Europe 2018. Beide vakbeurzen worden apart van elkaar georganiseerd, maar vinden wel tegelijk plaats in de Jaarbeurs Utecht.

Nederland, best denkbare locatie

De kracht van World Milk Expo komt voort uit de gekozen locatie: Nederland. Het meest dynamische en toonaangevende land ter wereld met betrekking tot de agrarische sector. Internationaal gezien is het daarmee de beste locatie, maar ook op nationaal niveau biedt World Milk Expo unieke kansen voor de sector om in eigen land de (internationale) vakgenoten kennis te laten maken met de Nederlandse melkindustrie.

Exposantenprofiel

Het aanbod op de beursvloer van World Milk Expo omvat alle producten en diensten die gerelateerd kunnen worden aan het thema ‘Melk’. Denkt u bijvoorbeeld aan alles omtrent voeding, gezondheid, management, stalling en het melken van melkkoeien, -schapen en -geiten. Uniek hierbij is de presentatie van (maximaal) 120 topkoeien door verschillende fokkerijorganisaties. Maar ook koeling, transport, verwerking, verpakking en distributie van melk  zijn belangrijke onderwerpen tijdens World Milk Expo. De aanwezige exposanten zijn toeleveringsbedrijven voor de melkveehouderij en zuivelindustrie, behorende tot de top in hun segment. 

Bezoekersprofiel

World Milk Expo richt zich nationaal en internationaal op melkveehouders en op iedereen die vanuit hun professionaliteit betrokken is bij het produceren, verwerken en/of vermarkten van melk(producten). Door de koppeling met de VIV Europe 2018, de International Week for Smart Food Production en de GFIA, is een internationaal vakpubliek gegarandeerd. Maar naast de internationale promotie wordt World Milk Expo ook bij het Nederlandse vakpubliek uitgebreid onder de aandacht gebracht. De entree is overigens gratis, mits de bezoeker zich vooraf digitaal registreert. Daarmee is World Milk Expo voor bedrijven met wereldwijd netwerk de perfecte gelegenheid om hun relaties kennis te laten maken met de basis van de Nederlandse melkveehouderij en zuivelindustrie. En voor bedrijven die juist de stap gaan zetten naar internationaal opereren, is een deelname aan World Milk Expo het startpunt bij uitstek.

Doelen en verwachtingen 2018

  • 8.000m² gereserveerde beursvloer in hal 4 van de Jaarbeurs Utrecht
  • ruim 100 exposanten
  • unieke presentatie van 120 koeien uit het topsegment
  •  12 tot 15.000 bezoekers waarvan ca. 6.000 (internationale) VIV-bezoekers; 2.000 buitenlandse bezoekers en minimaal 4.000 Nederlandse vakbezoekers.
 

 DEELNEMEN KAN AL VANAF € 2330,-

 Voor 12m² standruimte inclusief
 standbouw en inschrijfgeld.